Chef

Először is szeretném leszögezni azt, hogy senki sem születik szakácsnak, és képzeljétek ez velem is így volt. Kezdetben azt hittem, hogy érdekeltek az ételek, azért választottam ezt a „hivatást”, aztán amikor benőtt a fejem, már rájöttem, hogy az érdekelt, hogy miként bűvölhetem el az embereket, miként adhatok a részükre egy olyan élményt, amit sokáig nem felejtenek el. És számomra itt a lényeg.  Az ételeim elkészítésében az anyaghányad így néz ki:
•    50%-ban a megfelelő minőségű friss alapanyagok adják meg az elkészítendő étel végleges harmóniáját.
•    40%-ban a „szakács” lelkülete határozza meg
•    És csak 10%-ban döntő, a hozzáértés

Nagyon fontos a hozzáállás, és ez minden alkotás egyik kulcsa. Nem mindegy, hogy amikor nekilátok egy étel elkészítésének, akkor, azt milyen hozzáállással teszem. Olyan ételeket szeretek főzni, ami el fogja varázsolni a vendégeimet, nem pedig olyat - Jaj csak el ne rontsam az ételt, mert mit fognak szólni a vendégeim! - Ugye érzitek a különbséget. És azt is hozzáteszem, hogy az önbizalom nem feltétel a kiváló ételek elkészítéséhez.

Számomra a főzés olyan, mint egy érzéki szeretkezés, ami ösztönből jön és érezzük hogy mit szeretnénk. Én ezzel a„konyhai filozófiával” tudok azonosulni. 

Vörös Péter
     chef

 


 


étlapunkról

Álomesküvő a La-Guna Étteremben! »»


2 fogás:
1.190 Ft

 

»»

Ajándkozza meg szeretteit egy gasztronómiai élménnyel!

»»

hírek események

  • 2017.10.9-15.
    DINING CITY ÉTTEREM HÉT 2017.10.9-15.
    Éttermünk séf mester szakácsai, Tarr László, Vörös Péter és Monthon Pakul, páratlan menüsorral készültek az őszi Dining City Vendégei számára!
    Bővebben
  • 2017-11.10-12.
    Márton napi libaságok
    Márton napi libaságok...
    2017.november 10-12.
    Bővebben
  • 2017-03.24.
    Gál Tibor borvacsora
    Borvacsoránk vendégei öt fogáson keresztül kóstolhatják végig az egri Gál pincészet nedüit, fehértől a vörösig.
    Bővebben

"Az ételeim elkészítésében az anyaghányad így néz ki:
•    50%-ban a megfelelő minőségű friss alapanyagok adják meg az elkészítendő étel végleges harmóniáját.
•    40%-ban a „szakács” lelkülete határozza meg
•    És csak 10%-ban döntő, a hozzáértés
Nem mindegy, hogy amikor nekilátok egy étel elkészítésének, akkor, azt milyen hozzáállással teszem."

Kínálatunkból

Az alábbi ételeinket kóstolta már?

Legújabb képeink